Aukštos kokybės 100% arabikos kava iš Indijos. Ši kava auginama Karnatakos valstijoje bei Tellicheryje ir Malabare, Keralos valstijoje. Taip pat auginama ir Nilgeryje pietvakarinėje valstijoje – Tamil Nadu.
Apie kavą
Ši kava garsėja savo neįprastu kavos paruošimo procesu – „monsooning“. Po derliaus nuėmimo, esant lietaus sezonui, kavos pupelės yra paliekamos lauke 5 dienoms, kad lietūs jas sudrėkintų. Vėliau musoniniai vėjai kavos pupeles džiovina dar 7 savaites.
Skonis
Šio proceso metu atsiskleidžia tik „Malabar Monsooned Indien“ būdingas, su niekuom nesumaišomas aksominis skonis. Labai švelni kava, stiprios konsistencijos ir išskirtinio skonio, nerūgšti, gali būti ideali vakariniam esspreso ar café crème puodeliui.
Rekomendacijos
Ši kava, turinti tokį žemą rūgštingumą, tinka netgi turintiems jautrų skrandį.