Charakteristikos
Charakteristikos | |
Gamintojas | Samsung |
Kaip išsirinkti įmontuojamą buitinę techniką
Nusprendėte atsinaujinti virtuvę? Nuo ko pradėti?
Verta atkreipti dėmesį į vyraujančias tendencijas. Visų pirma – spalvas. Mėgstantiems gaivias spalvas interjere šį sezoną siūlomos gelsvai rudos, gelsvos ir pilkšvai melsvos spalvos spintelės, kurias rekomenduojama derinti prie vienspalvio neutralesnių spalvų interjero, pradedant nuo baltos, pereinant prie pilko spektro ir baigiant tamsaus grafito arba juoda. Visiška juoda virtuvė su kitų spalvų akcentais gali būti tikras nuotykis, kurio rezultatų neabejotinai džiaugsitės.
Nemažiau svarbu išsirinkti ir virtuvės komplektą. Dominuojantys virtuvės komplektai vis dar išlieka mediniai. Jie ne tik stilingi bet ir funkcionalūs. Beje, jeigu norite ryškių baldų – rekomenduojame vistiek pirkti medinius, tačiau jie turi būti dažyti.
Prieš įrengiant virtuvę reikia apgalvoti ir kaip efektyviausiai išnaudoti plotą. Tam puikiai tinka jau dabar populiarumo viršuje vis dar išliekanti imontuojama buitinė technika. Iš ko rinktis? Šiuo metu populiariausi įmontuojamos buitinės technikos gamintojai yra :
SIEMENS, WHIRLPOOL, ELECTROLUX, BOSCH.
Rinktis vieno gamintojo produkciją ar kelių? Visada reikia žiūrėti ko ieškote bei kaip įranga bus įmontuojama. Mūsų ekspertai rekomenduoja rinktis vieno gamintojo kaitlentę bei orkaitę norint, kad dizainas derėtų. Tačiau jei tokie produktai kaip indaplovė ar šaldytuvas yra pilnai įmontuojami ir paslepiami, tuomet neverta sukti galvos dėl skirtingo dizaino.
Nuo ko pradėti renkantis virtuvės įrangą?
Visa įmontuojama buitinė technika, nepriklausomai nuo gamintojo, turi vienodus standartinius matmenis. Pradėkime nuo stalviršio. Europoje jis paprastai būna 60-80 cm gylio, o storis svyruoja nuo 4 iki 6 cm. Tai svarbu montuojant kaitlentes, nes jos visada montuojamos į stalviršį.
Geometriniai įmontuojamų orkaičių, elektrinių ir dujinių kaitlenčių matmenys parinkti tokie, kad jas būtų galima nesunkiai sumontuoti standartinėje virtuvės spintoje. Pastatomos virtuvės spintelės būna 60 cm gylio ir 82-87 cm aukščio. Spintų plotis yra skirtingas, bet dažniausiai nuo 15 iki 90 cm, didėja po 15 cm. Pakabinamos spintelės gali skirtis aukščiu, bet dažniausiai gaminamos 70-100 cm aukščio ir 30-35 cm gylio.
Bigbox.lt ekspertai pataria atkreipti dėmesį į pirkėjų jau pamėgtus modelius: AKT 6465 WH, PKF675F17E, PUE611BB2E, PPP616B21E, EHH6240ISK, HKL65310FB
Orkaitės pasirinkimas
Mes rekomenduojame: AKZM 8480 NB, HBG672BB1S, EOC5751FOV
Standartiniai indaplovių pločiai būna 60 cm arba 45 cm, aukštis, priklausomai nuo tipo – 82-85 cm. Kai kurie įmontuojamų indaplovių modeliai turi kojeles, kuriomis aukštį galima reguliuoti 82-86 cm ribose. Siekiantiems geriausių džiovinimo rezultatų rekomdnuojame tinktis indaplovę su Zeolith (parašom plačiau) arba PowerDry “Naujos 3D oro srauto sistemos dėka „PowerDry” sistema padeda pasiekti aukščiausių džiovinimo rezultatų. Tai yra visiškai uždara džiovinimo grandinė, kuri ištraukia ir pašalina garus iš indaplovės, pūsdama į ją vėsų orą. Taigi, atidarius dureles, indai bus sausi, o indaplovės viduje nebus garų.”
Bigbox populiariausios: SMV53L50EU, WIO 3O33 DEL, SMV87TX02E
Aukštis. Yra maždaug 8 standartiniai šaldytuvų dydžiai nuo 88 iki 197,4 cm, nesvarbu, kokio aukščio šaldytuvą pasirinkote. Svarbiausia, kad būtų įrengtas šilto oro išėjimo ir šalto oro atėjimo kanalai apatinėje ir galinėje spintelės dalyje. Jei jums reikia didesnės talpos, tačiau prietaisą norite įmontuoti, rekomenduojame pasvarstyti apie du atskirus įmontuojamus prietaisus: šaldytuvą ir šaldiklį.
Šiuo metu rinkos lyderiai: KIN86VS30, ART 9811/A++SF, ART 6612/A++.
Kaip išsirinkti įmontuojamą orkaitę
Virtuvė yra neatsiejama kiekvienos šeimos gyvenimo dalis. Joje gaminame maistą, leidžiame laiką su šeima ar draugais, mėgaujamės įvairiausių patiekalų skoniais. Orkaitė – vienas svarbiausių elementų virtuvėje, tad tikimės, kad čia rasite visą reikalingiausią informaciją, kokio modelio būtent Jums reikia.
Visų pirma turėtumėte žinoti kokios orkaitės Jums reikia, kiek jai turite vietos ir koks dizainas Jums yra priimtiniausias.
Laisvai stovinčios orkaitės/viryklės. Šiuo metu gan populiaru riktis viryklę su jau įmontuota orkaite. Tokie įrenginiai yra praktiški, kainuoja nedaug ir išpildo visus šeimininkės lūkesčius. Nedidelėse erdvėse taip pat galima rinktis ant stalviršio pastatomas, į mikrobangų krosneles panašias orkaites.
Įmontuojamos orkaitės. Šios orkaitės yra įmontuojamos į virtuvės baldus – po stalviršiu (modeliai sukomplektuoti su kaitlente turi bendrą valdymo sistemą) arba akių lygyje esančioje spintelėje. Tokioms orkaitėms yra pritaikytas individualus valdymas. Įmontuojamos orkaitės turi dar daugiau privalumų - jas galima derinti su kitais virtuvės prietaisais – kavos virimo aparatais, mikrobangų krosnelėmis, šildymo bei vakuumavimo stalčiais.
Laisvai statomoms orkaitėms dažniausiai taikomi 50, 55 ar 60cm pločio standartai. Taip pat įvertinkite ir papildomos erdvės poreikį aplink naująjį prietaisą – jis rekomenduojamas geresnei oro cirkuliacijai ( apie 5mm).
Įmontuojamoms orkaitėms yra taikomas standartinis 60cm išmatavimas spintelėms, bet jų aukštis gali skirtis – nuo 45 iki 90 centimetrų.
Rinkdamiesi orkaitę taip pat atsižvelkite ir į jos talpą:
1-2 asmenims pilnai pakanka 35-50 l orkaitės;
3-4 asmenų šeimai gali prireikti 40-70 l talpos orkaitės;
didesnei nei 4 asmenų šeimai reikėtų rinktis ne mažesnę nei 70 l talpos orkaitę;
Orkaitės modeliai – dujinis, elektrinis ar mišrus. Koks tinkamiausias Jums?
Elektrinės orkaitės. Šios orkaitės anksčiau turėjo vieną esminį trūkumą – kaisdavo lėčiau nei dujinės. Šiuo metu šis trūkumas yra pašalintas, orkaitės kaista greitai ir taip pat turi plačias valdymo galimybes. Populiariausios orkaitės turi viršuje ir apačioje esančius kaitinimo elementus, pasižymi gera ventiliavimo sistema, kai kurios iš jų turi grilio funkciją. Elektroninės orkaitės taip pat gali turėti ir konvekcinį kaitinimo elementą, tai reiškia, kad karštas oras yra tolygiai paskirstomas visoje orkaitėje. Jei mėgstate gaminti kepinius ar mėsą – ši funkcija Jums labai naudinga.
Dujinės orkaitės. Šios orkaitės neturi galimybės tiksliai išmatuoti temperatūros bei jos reguliuoti, dėl to ruošdami maistą turite jį labiau prižiūrėti. Dujinės orkaitės puikiai tinka tiems patiekalams, kuriems reikia daugiau drėgmės (troškiniai). Vienas pagrindinių šių orkaičių privalumų – nedideli eksploataciniai kaštai lyginant su elektrinėmis orkaitėmis. Minusas – grilio funkcijos neturintys modeliai, maisto gaminius apskrudina daug prasčiau nei elektrinės.
Elektrinių orkaičių tipai
Orkaitės su ventiliatoriais. Šios orkaitės turi specialią oro cirkuliavimo sistemą, kuri užtikrina vienodą temperatūrą visuose orkaitės lygmenyse, tai leidžia kepti tokius patiekalus, kuriems ypač reikalingas vienodas šilumos pasiskirstymas. Tokia sistema sumažina įkaitimo bei kepimo laiką.
Daugiafunkcinės orkaitės. Šie modeliai be ventiliavimo sistemos atlieka ir kitas funkcijas – terminis kepimas, kepimas ant grotelių ar atšildymas. Orkaitėse maistas iškepa tolygiai ir apskrunda iš visų pusių.
Kombinuotosios garinės orkaitės. Tai daugiafunkcinės orkaitės, kurių veikimo principas pagrįstas garais arba garais ir karštu oru. Šiose orkaitėse gaminamas maistas išlieka sultingas ir drėgnas – be vargo pasigaminsite duonos su traškia plutele ar sultingos ir traškios vištienos.
Kad orkaitė išliktų švari, būtina ją periodiškai valyti. Dauguma gamintojų sugalvojo kaip palengvinti šeimininkių darbus valant orkaites:
Keraminė danga. Prietaisų sienelės padengiamos emale, kuri neleidžia kauptis nešvarumams. Riebalus lengvai pašalinsite su šluoste ir įprasta valymo priemone.
Katalitinis valymas. Orkaitę įkaitinus iki 220°C sienelėse esanti katalitinė danga yra oksiduoti, tad visi riebalų likučiai yra pašalinami.
Pirolitinis valymas. Orkaitė kaista iki 500°C. Visi nešvarumai ir riebalai sudega ir virsta pelenais. Juos nesunku pašalinti su paprasčiausia šluoste.
Greito įkaitimo funkcija. Sutrumpinamas orkaitės įkaitimo laikas (per 6min įkaista iki 200°C)
Konvekcinis kaitinimo elementas. Temperatūra paskirstoma tolygiai, tinka patiekalams iš tešlos. Taip pat galima kepti keletą gaminių vienu metu, atšildyti bei pašildyti produktus.
Kepimas ant grotelių (grilis). Apskrudina maisto paviršių.
Kepimas garuose. Sveiko maisto gerbėjams – mažai riebalų, maistas išlieka sultingas, nepridega, o kepant skirtingus patiekalus kvapai nesusimaišo.
Termometras – zondas. Maisto patiekalų temperatūros stebėjimo galimybė nevarstant orkaitės durelių.
Laikmatis. Patiekalui baigus kepti praneša garsiniu signalu, automatiškai išsijungia
Teleskopiniai bėgeliai. Be vargo ištrauksite sunkius patiekalus ar skardas iš orkaitės
Vidaus apšvietimas. Matysite visą kepimo procesą
Trigubas durelių stiklas. Apsaugo nuo galimo nusideginimo. Kelių sluoksnių stiklas išlieka vėsus, taip apsaugosite mažiausius savo šeimos narius.
Užraktas nuo vaikų. Būkite ramūs gamindami maistą, vaikai neatidarys orkaitės durelių.