„Mambo“ virimo metu kruopščiai išmaišo maistą, kad galėtumėte mėgautis nuostabiu rizotu, makaronų salotomis ir kiaušinienėmis. Priklausomai nuo patiekalo sudedamųjų dalių savybių, išmaišymui galite naudoti drugelio formos šluotelę arba apsieiti be jos. Išmaišymo sparta neturi viršyti 3 greičio. Išmaišymo trukmę įtakoja maisto produktų kiekis ir rezultatas, kurį norite pasiekti, ruošdami konkretų receptą.
„Mambo“ virimo metu kruopščiai išmaišo maistą, kad galėtumėte mėgautis nuostabiu rizotu, makaronų salotomis ir kiaušinienėmis. Priklausomai nuo patiekalo sudedamųjų dalių savybių, išmaišymui galite naudoti drugelio formos šluotelę arba apsieiti be jos. Išmaišymo sparta neturi viršyti 3 greičio. Išmaišymo trukmę įtakoja maisto produktų kiekis ir rezultatas, kurį norite pasiekti, ruošdami konkretų receptą.
150 g čioriso dešros
50 ml grietinėlės
4 kiaušiniai
Druska
Alyvuogių aliejus
Supjaustykite dešrą griežinėliais ir sudėję į puodą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Nustatykite 100 °C temperatūrą ir 1 greitį ir 5 minutėms.
Supilkite suplaktus kiaušinius, grietinėlę ir įberkite žiupsnelį druskos. Maišykite 2 greičiu 2 minutes 100 °C temperatūroje.
SUDĖTIS:
60 g cukraus pudros
60 g sviesto
10 g kukurūzų miltų
70 g kiaušinio baltymų
130 g kiaušinio trynių
140 ml šviežių citrinų sulčių
Į puodą sudėkite cukrų, kambario temperatūros sviestą ir supilkite citrinos sultis. Maišykite 1 minutę 2 greičiu.
Pridėję kiaušinio baltymus, trynius ir kukurūzų miltus, nustatykite 80 °C temperatūrą, 3 kaitinimo lygį, 2 greitį ir maišykite 15 minučių.
Išimkite mišinį iš puodo ir leiskite jam atvėsti šaldytuve.
50 g cukraus
20 g kukurūzų miltų
0.5 l pieno
3 kiaušinio tryniai
1 cinamono lazdelė
Citrinos žievelė
Cukrus (karamelizavimui)
Į puodą supilkite pieną, cinamoną ir citrinos žievelės tarkį.
Nustatykite 80 °C temperatūrą ir maišykite 10 minučių 1 greičiu.
Nukoškite pieną ir vėl supilkite į puodą.
Sudėkite likusius produktus ir maišykite 70 °C temperatūroje, pasirinkę 4 kaitinimo lygį ir 3 greitį, kol kremas sutirštės.
Perpilkite kremą į kitą puodą ir, uždengę permatoma plėvele, padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Paviršių pabarstykite cukrumi ir jį karamelizuokite virtuviniu degikliu.
300 g varškės kremo
100 g pesto padažo
150 ml grietinėlės
4 želatinos lapeliai
Druska
Pipirai
Vynuoginiai pomidorai (dekoravimui)
2 minutes maišykite krekerių trupinius ir sviestą, naudodami 4 greitį. Gautą bazės mišinį supilkite į formą.
Į puodą supilkite grietinėlę ir 2 minutes kaitinkite 90 °C temperatūroje.
Pridėkite išmirkytus želatinos lapelius. Maišykite 2 minutes 2 greičiu, kol visiškai ištirps.
Pridėkite varškės kremą ir pesto padažą. Maišykite 3 greičiu, kol pasieksite vienalytę konsistenciją.
Supilkite į formą ir leiskite mišiniui atvėsti šaldytuve ne mažiau nei 4 valandas.
Pyragą galima dekoruoti vynuoginių pomidorų puselėmis, riešutais ir aguonų grūdeliais.
100 g tuno
500 g pjaustytų pomidorų
50 g raudonosios paprikos
50 g žaliosios paprikos
20 g kedro riešutų
40 ml alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
Nuplaukite ir į ketvirčius supjaustykite paprikas. Sudėkite jas į puodą, įpilkite aliejaus ir, pridėję česnako skilteles, smulkinkite 10 sekundžių 5 greičiu.
Sudėkite likusius produktus. Pasirinkite 100 °C temperatūrą 3 kaitinimo lygį, 2 greitį ir 30 minučių ruošimo laiką.
Leiskite užkandžiui atvėsti, ir galite patiekti ant stalo.
500 g bulvių
50 g sviesto
200 ml pieno
125 ml vandens
Druska
Pipirai
Nulupkite ir į ketvirčius supjaustykite bulves. Sudėkite į puodą su pienu ir vandeniu. Tada įberkite žiupsnelį druskos ir su atviru matavimo indu 20 minučių 2 greičiu maišykite 100 °C temperatūroje.
Pasibaigus programai, pridėkite sviesto, druskos ir pipirų, pasirinkite 6 greitį. Maišykite tol, kol pasieksite reikiamą košės konsistenciją.