Informacija
Prekių katalogas

Karšto oro gruzdintuvės

Bigbox.lt internetinėje parduotuvėje Karšto oro gruzdintuvės kategorijoje parduodamos garsių gamintojų Tefal, NINJA, Philips, Princess, Xiaomi prekės. Karšto oro gruzdintuvės kategorijoje kainos prasideda nuo 3,51 €. Šioje kategorijoje Bigbox.lt parduotuvėje prekių kiekis 159. Kairėje pusėje esančių filtrų pagalba lengvai keiskite norimus prekių atributus, kad kuo lengviau rastumėte sau tinkamiausią produktą. Tinkamą šios kategorijos prekę pristatysime per nurodytą prie prekės terminą, o jeigu norėsite prekę atsiimti, tai galėsite padaryti mūsų biure Kaune.

Kaip išsirinkti karšto oro gruzdintuvę 2024 metais?

Karšto oro gruzdintuvė yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina sveikus ir greitai paruošiamus patiekalus. Norite sužinoti, kaip ji veikia ir į ką atkreipti dėmesį renkantis tokį prietaisą? Kuo karšto oro gruzdintuvė skiriasi nuo įprastos? Kaip tinkamai ruošti patiekalus karšto oro gruzdintuvėje, panaudojant orkaitei skirtus receptus? Atsakymus rasite šiame straipsnyje.

Kaip veikia karšto oro gruzdintuvė?

Karšto oro gruzdintuvė skiriasi nuo tradicinės tuo, kad jai nereikia aliejaus. Dėl to į gruzdintuvės krepšį sukrautas bulvytes kepa ne įkaitinti riebalai, bet karštas oras, kuris tolygiai paskirstomas po visą tūrį. Kaip tai įtakoja maisto kokybę? Tik į gerąją pusę!

Trumpas patiekalų ruošos laikas – kitas privalumas, dėl kurio šį prietaisą mėgsta visi šeimos nariai, nekantriai laukiantys skanių pietų. Be to, jums nereikia apsiriboti vien bulvytėmis. Karšto oro gruzdintuvė lygiai taip pat gerai tinka žuviai, mėsai ir daržovėms paruošti. Kadangi su karšto oro gruzdintuve galite kepti, skrudinti ar grilinti, ji puikiai tiks kiekvienai virtuvei!

Ar karšto oro gruzdintuvė gali pakeisti orkaitę?

Karšto oro gruzdintuvė – labai universalus prietaisas, kuris nesunkiai atstoja nedidelę orkaitę. Ji taupo ne tik vietą virtuvėje, bet ir pinigus, nes nauja elektrinė orkaitė – tai  nemaža investicija. Be to, karšto oro gruzdintuvė – puikus pasirinkimas bendrabutyje gyvenančiam studentui. Įsigijus karšto oro gruzdintuvę nereikės keisti virtuvės interjero. Ji gerai jaučiasi mažame bute, nes karšto oro gruzdintuvė užima beveik tiek pat vietos, kiek patiekalai, kuriuos ji gamina.

Karšto oro gruzdintuvė yra daug pigesnė už tradicinę orkaitę. Ją įsigyjant nereikia keisti virtuvės interjero. Be to, jai reikia kur kas mažiau energijos! Bene vienintelis tokio prietaiso trūkumas – ji nepritaikyta didelėms maisto porcijoms gaminti.

Svarbiausi karšto oro gruzdintuvės parametrai

Jei norite pasirinkti karšto oro gruzdintuvę, kuri atitiks visus jūsų poreikius, atkreipkite dėmesį į keturis pasirinkimo kriterijus.

  • Galia – kuo ji didesnė, tuo greičiau gruzdintuvė įkaista. Ieškokite modelių, kurių galia yra artima apie 2000 W. Galingesnės karšto oro gruzdintuvės dažniausiai skirtos pramoniniam naudojimui.

  • Temperatūra, tiksliau, jos diapazonas. Maisto ruošai karšto oro gruzdintuvėje gali prireikti skirtingų temperatūros režimų. Pavyzdžiui, bulvytėms kepti reikalinga apie 180 °C temperatūra.

  • Krepšio talpa – labai svarbus kriterijus. Kuo ji didesnė, tuo daugiau produktų galėsite paruošti vienu metu. Kai kurios karšto oro gruzdintuvės turi du krepšius, kuriuose galima vienu metu ruošti du skirtingus patiekalus.

  • Universalumas. Karšto oro gruzdintuvės su ištraukiamais stalčiai paprastai užima mažiau vietos, o elektrinę krosnelę primenantys modeliai turi daugiau funkcijų.

Įprasta ar karšto oro gruzdintuvė?

Rinkdamiesi įprastą gruzdintuvę galite sutaupyti pinigų, tačiau norint ja naudotis, reikia didelio kiekio aliejaus, už kurį teks mokėti papildomai. Todėl ilgainiui tradicinės gruzdintuvės išlaikymas ims kainuoti brangiau nei karštą orą naudojančio modelio. Be to, tokį modelį daug sunkiau prižiūrėti, nes aliejus užteršia ne tik patį prietaisą, bet ir supančią aplinką ar netgi gartraukio filtrus.

Paskutinis aspektas, kuris pasirinkimo svarstykles nusveria karšto oro gruzdintuvės naudai, – tai patiekalų kaloringumas. Karšto oro gruzdintuvė yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie rūpinasi savo sveikata ir vengia vartoti riebaluose kepto maisto.

Išmaniosios funkcijos

Kai kurios karšto oro gruzdintuvės turi išmaniąsias programėles su receptų knygomis. Su jomis galėsite atrasti naujus patiekalus, kuriuos galės pasigaminti net maisto ruošoje nepatyręs žmogus. Programėlės turi išsaugotus patiekalo gaminimo parametrus (laiką ir temperatūrą) bei detales ruošos instrukcijas.

Kaip pritaikyti receptus, skirtus orkaitei?

Karšto oro gruzdintuvėje įvairius patiekalus pasigaminsite greičiau nei įprastoje orkaitėje. Lentelėje pateikiami skaičiai yra orientacinio pobūdžio, nes kiekviena kiekviena orkaitė ir karšto oro gruzdintuvė yra unikali ir receptuose nurodomą ruošos laiką jiems reikia pritaikyti individualiai.

Orkaitė

Karšto oro gruzdintuvė

10 min.

8 min.

15 min.

12 min.

20 min.

16 min.

25 min.

20 min.

30 min.

24 min.

35 min.

28 min.

40 min.

32 min.

45 min.

36 min.

50 min.

40 min.

55 min.

44 min.

1 val.

48 min.

Kaip karšto oro gruzdintuvėje paruošti įvairius maisto produktus?

Per kiek laiko iškepsite vištienos krūtinėlę ar jautienos kepsnį? Kokios temperatūros reikia jūros gėrybėms ar svogūnų žiedams? Šioje lentelėje sužinosite įvairių maisto produktų ruošimo laiką ir temperatūrą.

Vištiena

Maisto produktas

Temperatūra

Laikas

Vištienos krūtinėlė su kaulu

190 °C

25 min.

Vištienos krūtinėlė be kaulo

190 °C

12 min.

Vištienos kulšelės

190 °C

20 min.

Vištienos šlaunelės su kaulu

190 °C

22 min.

Vištienos šlaunelės be kaulo

190 °C

18–20 min.

Vištienos kojos

190 °C

30 min.

Vištienos sparneliai

200 °C

12 min.

Vištienos puselė

190 °C

20 min.

Vištienos gabalėliai

180 °C

8-10 min.

Visas viščiukas

180 °C

75 min.

Kiauliena ir aviena

Maisto produktas

Temperatūra

Laikas

Nugarinė

180 °C

55 min.

Kiaulienos kepsnys

200 °C

12 min.

Išpjova

190 °C

15 min.

Šoninė

200 °C

5-7 min.

Šoninė (storai pjaustyta)

200 °C

6–10 min.

Dešrelės

190 °C

15 min.

Avienos nugarinė

200 °C

8–12 min.

Ėrienos kepsnys

190 °C

22 min.

Jautiena

Maisto produktas

Temperatūra

Laikas

Mėsainis

190 °C

16-20 min.

Jautienos išpjovos medalionai

200 °C

18 min.

Šoninės kepsnys

200 °C

12 min.

Troškinys

200 °C

20–28 min.

Maltiniai

190 °C

7–10 min.

Kepsnys su kaulu

200 °C

10–15 min.

Kryžkaulio kepsnys

200 °C

9-14 min.

Žuvis ir jūros gėrybės

Maisto produktas

Temperatūra

Laikas

Kalmarai

200 °C

4 min.

Žuvies filė

200 °C

10 min.

Lašišos filė

190 °C

12 min.

Tuno kepsnys

200 °C

7–10 min.

Šukučiai

200 °C

5–7 min.

Krevetės

200 °C

5 min.

Šaldytas maistas

Maisto produktas

Temperatūra

Laikas

Svogūnų žiedai

200 °C

8 min.

Gruzdintos bulvytės

200 °C

14-18 min.

Sūrio lazdelės

200 °C

18 min.

Žuvies piršteliai

200 °C

14 min.

Krevetės

200 °C

9 min.